דלקת באוזן ומתן אנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

05/07/2017 | 08:18 | מאת: נטע

בוקר טוב, בני בן ה-6 חלה בימים האחרונים, אני לא יודעת אם לקשר בין הדברים החל ביום רביעי שעבר ב-40 חום וקצת הקאות ושלשולים למחרת החום ירד ל-38 עד שנעלם תוך יומיים הכל(בשישי). ביום שני בלילה החלו לו כאבי אוזניים, אתמול הרופא קבע שזו דלקת באוזן ורשם מוקסיפן לעשרה ימים אבל כבר אתמול הכאב פחת והיום פחת עוד יותר. האם חייבים להתחיל בטיפול למרות שאין לו חום ושום סימנים אחרים והכאב פחת? תודה רבה

אין בידי מספיק מידע בכדי לתת המלצות . כעיקרון דלקת אוזן תיכונה בהחלט יכולה לעבור לבד ללא טיפול אנטיביוטי אך יש לראות מצב הילד משך התלונות ועוד בסיכום ההמלצה האם לתת טיפול או לא. מציע לפנות שוב לרופא לבדיקה חוזרת במידה ולא מקבל טיפול. במידה והתחיל טיפול חשוב לסיימו ולא להפסיק אחר יומיים זה הכי גרוע דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים