נוזלים באוזניים לכישלון בסיכון שמיעה בבית חולים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

22/06/2017 | 16:43 | מאת: חלי

שלום רב, בתי בת שבועיים במעלה מבית חוליםכלומר יותר מ48 שעות וביום הראשון להיוולדה היא עברה בדיקת סינון בבית חולים oae ו aabr היא נכשלה בבדיקות ב2 האוזניים. היום לאחר שבועיים הייתי אצל רופא אא"ג שאמר שיש לה נוזלים דו"צ . האם ייתכן שבשל כך נכשלה? מתי זה נספג בכלל???? יש לציין שהיא נולדה עם חיך שסוע. אשמח לתגובה מורחבת בנושא אמא מודאגת.

שלום הכשלון בסקר שמיעה יכול להיות בהחלט עקב נוזלים. רק לאחר בדיקת ABR אבחנתית ניתן לומר זאת בוודאות. ילדים עם חך שסוע נוטים להיות עם נוזלים באוזניים תקופות ממושכות מאד . חשוב מעקב שמיעתי דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים