מציאת הסיבה לנשימה מהפה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

20/06/2017 | 10:36 | מאת: חן

שלום, בתי בת 5.5, היא נושמת מהפה ביום ובלילה אלא אם מזכירים לה לסגור את הפה ואז סוגרת לכמה דקות ושב פותחת בלי לשים לב. רוני הולכת לעבור ניתוח כפתורים ובו יוסר השקד השלישי במידה וייראה בבדיקה בעת הניתוח כי הוא מוגדל. במידה והשקד השלישי יימצא בגודל תקין בעת הניתוח ולכן גם לא יוסר, האם יש בדיקות נוספות שאפשר יהיה לבצע בעת ההרדמה שיוכלו להצביע על הסיבה לנשימה מהפה?

שלום אפשר לעשות אנדוסקופיה של האף בכדי לשלול סיבות נוספות לחסימה אפית מלבד השקד השלישי . מעבר לכך נשימה עם פה פתוח לא בהכרח מעידה על הפרעה אפית לעיתים יש הפרעה במוטוריקה של השפתיים והלשון דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים