צורך בניתוח שקדים מוגדלים לבת שנתיים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

12/06/2017 | 00:03 | מאת: חגית

שלום רב, לפני כחודש הייתי עם בתי בת השנתיים אצל רופא אא"ג, שזיהה שקדים חסימתיים, כולל שקד שלישי מוגדל (בוצעה בדיקת סיב אופטי) . הרופא המליץ על ניתוח. באופן מפתיע, לאחר חודשים ארוכים בהם הילדה נחרה נחירות עזות שלא היו מביישות נהג משאית, וגם התעוררויות מרובות והפסקות נשימה(גם כשלא היתה מצוננת), בשבועות האחרונים, הנחירות פחתו משמעותית ובהתאם גם ההתעוררויות. אני תוהה לגבי הצורך בניתוח. האם ייתכן שהשקדים פתאום התכווצו? כיצד ניתן להסביר את התופעה? תודה!

שלום חגית כמו שהגדלה השקדים מופיעה היא גם יכולה לסגת. בחודשי החורף כאשר יש יותר נזלת ומחלות של דרכי הנשימה התסמינים חמורים יותר ובקיץ יכול להית שיפור לעיתים. בכל מקרה מה שקובע את הצורך בניתוח זה תלונות הילדה ולא גודל השקדים והשקד השלישי בבדיקה. במידה ואין הספקות נשימה והנחירות פחתו משמעותית הצורך בניתוח יורד. דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים