חשיפה למים אחרי ניתוח

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

05/06/2017 | 09:40 | מאת: מיטל

שלום ד"ר, בתי בת 2.4 , אדנואיד מוגדל עם לחץ על צינור אויר (כפי שכתוב בתוצאת רנטגן). נוזלים בשתי האזניים Type B (בוצעו 2 בדיקות טמפנומטריה בהפרש של 8 חודשים). נוחרת מאוד בשינה, ללא הפסקות נשימה. תוצאת בדיקת שמיעה: 25. איחור שפתי על רקע שמיעה ולא על רקע התפתחותי. לא סובלת באופן כרוני מדלקות אזניים וגרון. יש הרבה נזלת וליחה, ללא קשר לעונה. רופאה המליצה על הסרת השקד השלישי וכפתורים. לא סיפרה על טכנולוגית קובלציה... שאלתי קשורה לאיכות החיים והמגבלות שלאחר הניתוח: האם יש דרך לנתח או להתערב באופן שלא יחייב אטמי אזניים נגד חדירת מים עד פליטת הכפתורים בגיל 4-5? תודה רבה, אם מודאגת...

שלום אין כל מניעה מהרטבת האוזניים והשימוש באטמים מיותר ברוב המקרים. כניסת של מים באמבטיה בריכה וים בד"כ אינה בעייתית ורק 5% מהילדים שעוברים ניתוח סובלים מדלקות חוזרות בעקבות חשיפה למים. הרוב המוחלט מרטיב את האוזניים ללא בעיה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים