ניתוח שקדים/שקד שלישי/כפתורים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

28/05/2017 | 11:29 | מאת: יואב

שלום, בני בן ה-3 סבל מאז ומתמיד מנזלת וריור כרוני ונחירות מעת לעת. סובל משקדים מוגדלים מאוד 4,4+ וירידה קלה בשמיעה עקב הצטברות של נוזלים (רבים ) באוזניים והומלץ לנו לנתחו בחבילה המורחבת = כפתורים+שקדים+אנדואיד. לאחרונה נראה שהריור והנזלת פחתו והילד אינו נוחר כלל. עדיין ישן עם פה פתוח. חשוב לציין שהילד אינו סובל מדלקות חוזרות ( לא באוזניים ולא בגרון ), אוכל טוב וישן טוב ומדבר יפה מאוד ביחס לילדים בגילו. כן סובל קצת מדיבור מאנפף כלומר , ברור שיש שיפור במצבו.... שאלתי בעצם היא - האם שקדים מוגדלים ( ללא דלקות כלל ) הינם סיבה מספקת לביצוע הניתוח ?? האם לדעתך הנוזלים באוזניים יכולים להתייבש גם ללא ניתוח כפתורים ? ( מומחה טען שהנוזלים הופכים לצמיגיים ולא יתייבשו ללא ניתוח )

שלום יואב הסיבה העיקרית לביצוע ניתוח היא תלונות החולה. ממצאי הבדיקה הגופנית רק תמכים בהחלטה. זאת אומרת ניתוח שקדים רצוי כאשר יש הפרעה בנשימה בלילה קרי הפסקות נשימה בשינה, נחירות קשות או יציקות מרובות. כמו כן הפרעת הנשימה יכולה להשפיע על גדילה, קושי באכילה, הרטבה לילית והפרעות התנהגות כגון היפראקטיביות. במידה וחל שיפור בתסמינים אזי ניתוח נעשה פחות רלוונטי גם כאשר השקדים נשארים באותו גודל. שקדים מוגדלים ללא תסמינים משמעותיים אינם מצריכים ניתוח. אתו הדבר לגבי הנוזלים, פחות חשוב האם יש נוזלים או לא יותר חשוב מה מידת ההשפעה על השמיעה והדיבור. במידה ושמיעה סבירה גם נוזלים ממושכים וצמיגים לא מצריכים טיפול ניתוחי. כן חשוב המעקב השמיעתי. גם נוזלי ממושכים וצמיגים יכולים לחלוף מעצמם. מאידך במידה וקיימת הפרעת שמיעה והפרעה במובנות הדיבור ועיכוב שפתי אזי המתנה אינה אופציה טובה. דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים