סטרפטוקוק חוזר ללא תסמינים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

20/04/2017 | 15:18 | מאת: דנה

שלום רב, בני בן ה3.5 אינו סובל מסימפטומים של כאב גרון או חום אך מדביק את כל המשפחה שוב ושוב בסטרפטוקוק. מאז ינואר האחרון חליתי אני 3 פעמים, בעלי פעמיים ואפילו התינוק בן 10 חודשים חלה פעמיים (למרות שהבנתי שאמור להיות מאוד נדיר מתחת לגיל שנתיים!). בפעמים הראשונות כל פעם שמישהו מאיתנו חלה בדקנו את כל בני הבית וכך גילינו שבן ה3.5 תמיד חיובי ללא סימפטומים. אציין שהוא קיבל כבר 3 פעמים אנטיביוטיקה (פעם אחת מוקיספן ופעמיים אזניל) בניסיון למגר את התופעה, והוא יוצא שלילי במשטח חוזר, אך לאחר מספר ימים/שבועות שוב מישהו מאיתנו חולה... האם יש משהו שאפשר לעשות כדי להיפטר מהסטרפטוקוק? כרגע הוא מקבל פרוביוטיקה של ביו-בליס אך לא נראה שזה משנה משהו. ושאלה נוספת- האם מי שיוצא שלילי לאחר אנטיביוטיקה אינו נחשב נשא? כלומר מדובר בהדבקות חוזרות שהוא תופס איפושהו? תודה רבה על כל עזרה

שלום רב סיפור מעט משונה משטחי הגרון של נשאים נשארים חיובים כל הזמן וכאן את מתארת שלאחר טיפול אנטיביוטי רגיל המשטח הפך חיובי לשלילי. בגדול נשאים לא מפתחים שום סימפטומים של מחלה חריפה רק יכולים להדביק וזה בדיוק מה שאת מתארת אצלכם. טיפול באזניל חסר ערך באופן כללי לדלקות גרון. פרוביוטיקה כמו ביו בלייס יכולה לעיתים לעזור בשינוי הפלורה של החיידקים בלע . אפשרות אחרת הא טיפול אנטיביוטי ארוך טווח (כחודש) באוגמנטין או קלינדמיצין כוון שהמיגור של החיידק מאד בעייתי. טיפול זה אגרסיבי למדי ולא ברור האם מוצדק לאור כך שהילד עצמו אינו חולה כלל. אין זה אומר שריטואל הדלקות לע ישאר לתקופה ממושכת יכול להעלם כפי שהופיע דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים