הפרשה צהובה מאוזניים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

23/03/2017 | 15:13 | מאת: מטי

שלום לבן שלי בן שנה וחצי הפרשה צהובה משתי האוזניים. התחיל לפני כ3 חודשים עם הפרשה לסירוגין פעם מימין, פעם משמאל. קיבל טיפול בטיפות. לאחר שהיה ב2 האוזניים, רופא אאג נתן לו מוקסיפן. תוך יומים היה שיפור אבל אחרי שבוע מסייום הטיפול שוב הופיעה הפרשה. כרגע סם לו מיי חמצן וסילוקסן, אין לא כאב אבל ההפרשה לא פוסקת. אאג דיבר על טיפול מונע או כפתורים. האם אין אפשרות אחרת? אפשר לתת שוב מוקסיפן ל10 ימים? רק טיפות? תודה

שלום רב דלקות אוזניים שכיחות מאד בילדים בגיל של בנך במיוחד בחודשי החורף. בד"כ טיפול אנטיביוטי בין אם בטיפול בין אם בסירופ דר הפה מפסיק את ההפרשה אך אינו מונע את הפעם הבאה. התופעה תלך ותדעך בחודשי הקיץ יש רגיעה ובחורף הבא לרוב יהיו פחות דלקות . טיפול מונע לא מומלץ יותר עקב יעילות נמוכה ותופעות לוואי וניתוח כפתורים נשמר למקרים עקשניים או מורכבים. דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים