בירור שקד שלישי לתינוקת בת 4 חודשים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

21/03/2017 | 17:18 | מאת: אור

שלום רב , יש לי תינוקת בת 4 חודשים עם בעיית אכילה שאוכלת כמויות מאוד קטנות ולא עולה במשקל ( אחוזון 3%) במשך כחודשיים וחצי האחרונים , נראה כאילו יש לה קושי בבליעה . כחלק מבירור של בעיית הגדילה הומלץ לי לפנות לאף אוזן גרון לבדיקה של שקדים/שקד שלישי . האם באמת יש קשר ? כיצד מאבחנים דבר כזה ? מה הסימפטומים ? ומה הטיפול עבור תינוקת קטנה כל כך ? אשמח לכל עצה .

שלום אור שקד שלישי ושקד בד""כ לא רלוונטים או מהווים בעיה בגיל זה. רצוי לפנות לרופא אאג ילדים, קלינאית תקשורת שעוסקת בהפרעות בליעה בילדים ולרופא גסטרו ילדים לצורך הערכה ובמידת הצורך לבצע הערכה של מנגנון הבליעה. אבחון נעשה ע"י הערכה קלינית של קלינאית התקשורת לפי הערכתה ניתן להתקדם לבדיקה אנדוסקופית של הבליעה שנעשית במרפאת אאג או לבדיקה וידאו פלורוסקופית שנעשית תחת שיקוף ברטנגן. דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים