אדנואידים מוגדלים אחרי שהוסרו בניתוח

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

19/03/2017 | 09:24 | מאת: מרינה

שלום, בני עבר ניתוח בגיל 7 להסרת שקד שלישי. היום הוא בן 10, נוחר, לא נושם דרך האף, נזלת מוגברת. לפי תוצאת רנטגן "שקד שלישי מוגדל גורם ללחץ על עמוד אויר במידה בינונית, מערות המצח מאווררות, מערות הלסת מאווררות". האם לשקול ניתוח חוזר? ואם שוב יגדלו גם אחרי ניתוח חוזר? האם רפואה אלטרנטיבית עוזרת? האם קיים סיכוי שעם הגיל המעברים התרחבו ולא יהיה לחץ מאדנואידים? תודה מראש.

שלום שקד שלישי בד"כ מתנוון עם הגיל ולעומת זאת יש צמיחה של החלק הגרמי של האף דבר שמקל על הנשימה. אך ההתנוונות לא קוראת אצל כולם . סבירות לצמיחה מחודשת לאחר ניתוח בגיל 10 שני נמוכה למדי. רצוי בגיל זה לבצע בדיקה אנדוסקופית של האף ולא להסתמך על צילום רנטגן דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים