לשון קשורה קדמית מובילית

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

20/02/2017 | 13:52 | מאת: יחיאל

ד"ר נכבד שלום וברכה, בננו הרך בן השבועיים נולד עם לשון קשורה קדמית מובילית. היינו מעוניינים לטפל בנושא בהקדם ככל שהוא צעיר ויונק. האם פרוצדורת התרת הלשון הקשורה חייבת להתבצע בטשטוש ברמת בית חולים שככל ויהיה דימום מסיבי יהיה ניתן לשלוט ולעצור אותו או שדי בביצוע החיתוך גם במרפאה פשוטה ללא כל טשטוש ? לעמדתך נודה.

שלום הפעולה בגיל מספר שועות יכולה בהחלט להתבצע ללא טשטוש אלה רק באלחוש מקומי. כמו כן יכולה להתבצע במרפאה רצוי בכל זאת שתהיה במסגרת בית חולים למרות שיש הרבה רופאים שעושים את החיתוך של הפרנולום גם מחוץ לבית חולים. זה שנראתה לשון קשורה אין אומר שהחיתוך הכרחי ורצוי. הפעולה במקום רק במידה ויש הפרעה ביניקה או אכילה במידה ואין הפרעה אין כל סיבה לטפל, במרבית הילדים הלשון הקשרה לא תווה בעייה כשלהי לעתיד דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים