דימום מהאף של ילד בן 7

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

20/02/2017 | 07:41 | מאת: גליה

שלום רב, בני הינו אחד מהתאומים, היום בן 7 וחצי, כמעט. מאז שהיה כבן שנה, יש לו דימומים מאף, לפעמים בתדירות גבוה, ולפעמים נמוכה יותר. הרבה פעמים הדימום הינו בלילה, לפעמים כמה פעמים באותו הלילה. בהתייעצות עם רופאי ילדים ורופאי א.א.ג., לא קיבלתי שום תשובה קונקרטית לבעיה. יש לציין, שבתאום השני, הבעיה אינה רווחת כמעט, מדי פעם זה יכול לקרות לו, ולא כמו בילד הנ"ל. האם זו בעיה חמורה כלשהי, היכולה לרמוז על מחלה מסוימת? מה עלי לעשות ולמי לפנות? אודה לתשובך בהקדם. בברכה, גליה

דימומים מהאף שכיחים בילדים. ברוב המקרים מדובר בדמומים קלים אך מטרידים. בד"כ הדמם נובע מקדמת מחיצת האף והוא שילוב של מזג אויר יבש, שימוש במזגן הפרעה מבני כגון סטית מחיצה ומגע עם האף (חיטוט אפי). לעיתים נדירות יש סיבות אחרות לדמם כגון הפרעת קרישה , בעיה מבנית אחרת באף ודברם נוספים. בד"כ כאשר ניתן לראות את מקור הדמם מקדמת המחיצה לא נדרש ברור נוסף והטיפול הוא בעיקר מונע בהגדלת הלחות ובמניעת חיטוט . בדיקה רופא אאג כולל בדירה סיבאופטית של האף תיתן מענה ראשוני לגב סיבה וצורך בברור נוסף. דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים