ציסטה בצוואר אצל ילדה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

24/01/2017 | 11:44 | מאת: ג

שלום, בת שלי בת ה5, בחודשים האחרונים התחילה להתלונן על כאבים בעט בליעה שיכולים להיות יום אחד בלבד או כמה ימים ברצף, בדרך כלל זה עובר כאילו לא היה... עכשיו כבר יום שלישי שהיא מתלוננת על כאבים בעט בליעה(כאבים חזקים עד כדי שלא מצליחה לאכול), כשהגרון לא אדום וללא חיידקים. היום הלכתי לרופא א.א.גרון, שמימש את הצוואר שלה ולטענתו הרגיש גוש קטן והסביר שזה ציסטה... השאלה שלי היא האם ציסטה אכן אלולה לגרום לכאבים בבליעה? האם זה לא מסוכן? מה הכי טוב לעשות?

שלום ציסטה עלולה לגרום לכאבים בבליעה. כמובן שכולות להיות לכך סיבות נוספות במידה ויש חשד לציסטה רצוי לבצע US צוואר ולשקול מתן טיפול אנטיביוטי אם יש התרשמות לתהליך זיהומי כעת בתוך הציסטה / בלוטת למפה דר גורדין

24/01/2017 | 22:57 | מאת: ג

תודה על התשובה, מה הכוונה אלולות להיות סיבות נוספות למיסודה? אילו סיבות יכולות להיות?... אשמח אם תענה כי אני ממש דואגת

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים