מוגלה אחרי 4 חודשים ניתוח כפתורים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

11/01/2017 | 08:40 | מאת: רינה

שלום אני עשיתי לבת שלי בת ה 2.4 חודשים ניתוח כפתורים לפני 4 חודשים מאז הניתוח יש לה כל הזמן מוגלה שיוצאת בצבע צהוב ירוק ממש כל בוקר אני חייבת לנקות לה עם מקל אוזניים ומגבון כל האוזניים שלה אדומות וניראה שזה ממש סבל..לקחתי אותה לרופא המנתח והוא רק אמר לי לא לתת לה אנטיביוטיקה אלא אם כן זה מסריח המוגלה... אני לא חושבת שזה דבר נורמלי שככ הרבה זמן יוצא מוגלה מהאוזניים אני מפחדת ולא יודעת מה לעשות (הלכתי גם לפני שבוע לבדיקת שמיעה ואכן יש לה נוז\לים עדיין בשתי האוזניים. יש שיפור ברמת הנוזלים מאז הניתוח אבל עדיין יש) האם כדאי לקחת אותה לרופ]א פרטי?? ועוד משהוא לפני שבוע הרופאת ילדים החליטה שיש לה אסתמה אז קיבלנו משאף סינגולר ואריוס לייבש נזלת אך גם זה לא משפיע על המוגלה ....

הפרשות מכפתורים החלט קורות ולעיתים גם באופן תדיר מאד. ראשית רצוי לתת טיפול בטיפות אנטיביוטיות דוגמת צילוקסן או אופלוקס למשך שבוע ולשמור על מניעת כניסת מים לאוזן. במידה וההפרשות לא פוסקות נדרש טיפול מקומי נוסף, נטילה של תרבית ועוד. ברוב המקרים ההפרשה כן פוסקת עד הפעם הבאה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים