סטרפטוקוק בגרון אצל הילדים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

31/12/2016 | 12:39 | מאת: גלית

שלום רב, שאלה - בעקבות סטרפטוקוק בגרון שהתגלה אצלי -בת 39, יצאה בדיקה חיובית מהירה וגם היה תפליט וחום, כרגע נוטלת רפאפן למשך 10 ימים, בצעתי בדיקות משטח מהירות גם אצל הילדים בני 3,5,7. לבני 3 ו-7 הבדיקה יצאה חיובית. הילדה הגדולה בת 7 התלוננה להרגשה כללית לא טובה, כרגע חום נמוך 37.2 (לא חום רגיל אצלה). הילדה בת 3 מרגישה כרגע טוב. מה עליי לעשות? האם הייתם ממליצים לחזור על הבדיקה במעבדה, האם יש לבקש טיפול מהרופא המטפל כבר עכשיו או להמתין להתפרצות המחלה? אציין שבבית תינוק בן חצי שנה בהנקה מלאה. מה הדין לגביו? אשמח לקבלת התשובה.

שלום ראשית לגבי התנוק בין החצי שנה אין כל חשש . דלקות לע בגיל זה כמעט ולא קיימות והם חסרות חשיבות קלינית (מבחינת צורך בטיפול אנטיביוטי). לגבי שאר הילדים- במידה והמשטח נלקח כאשר לא היו תלונות של דלקת רון ( חום, כאבי גרון קושי בבליעה ואודם ותפליט על השקדים ) אזי אין ממש צורך בטיפול אנטיביוטי. יתכן והם נשאים . רצוי לקחת שוב משטח בעוד מספר שבועות במידה וחיובי זה יוכיח זאת. נשאים לא חולים בדלקות לע אך יכולים להדביק אחרים בסביבה. ניתן לשקול מתן פרוביוטיקה שמנסה להחיף את הרכב החיידקים בלע דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים