תוצאות תבחין משולש

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

05/08/2012 | 22:39 | מאת: מורן

שלום פרופסור, אני בת 31, כרגע בשבוע 21 להריון. בשבוע 17+5 עשיתי את בדיקת התבחין המשולש (במשקל 65 ק"ג) להלן התוצאות: חלבון עוברי 0.76 MoM (33.0 ng/ml) גונדוטרופין שלייתי 1.05 MoM (21.8 U/ml) אסטריול 0.67 MoM (3.6 nmol/l) "הסיכון ללידת תינוק עם תסמונת דאון במועד הלידה בשילוב גיל ובדיקות 1:860" "הסיכון ללידת תינוק עם תסמונת דאון לפי גיל בלבד 1:750" אציין, כי לאחר דימום מאסיבי בשבוע 13 התגלתה (בשבוע 18) המטומה בתהליך ספיגה ונצפתה בדופן הקדמי היפרדות קרומים 4.42X9.6 מ"מ. את בדיקת התבחין המשולש עשיתי כשעוד היו לי הפרשות חומות בהירות ומעטות. עוד אציין כי בדיקת השקיפות העורפית (טרם החל הדימום) הניבה תוצאה סטטיסטית של 1:4590 לפי הבדיקה (1:688 לפי הגיל)+ עצם האף נצפתה. כהשלמה לסקר ראשון ביצעתי גם את בדיקת הדם במעבדות זר: PAPP-A 1.97 mlU/ml 0.60 MoM Free B hCG 34.70 mlU/ml 1.48 MoM NT 1.00mm 0.81 MoM "היסכון לדאון במועד הלידה לפי הגיל והבדיקות 1:2300" (1:760 לפי הגיל בלבד) לאור כל הנתונים הנ"ל- שאלותיי הן: 1. האם יש סיבה לדאגה? 2. האם התוצאות הפחות טובות בבדיקת התבחין המשולש קשורות באותה המטומה שגרמה לדימום ושלמעשה לא נספגה לחלוטין בעת ביצוע הבדיקה? אשמח לתשובתך בהקדם כדי שאוכל לבחון את האפשרות לביצוע בדיקת מי שפיר, במידת הצורך/ ההמלצה. תודה מראש!

התוצאות תקינות. נקודה. על כן אינן מהוות הצדקה למי שפיר כשלעצמן. אם את רוצה לבצע - זה כבר עניין אישי פרופ' יובל ירון מומחה במיילדות גינקולוגיה ופריון, מומחה בגנטיקה רפואית וייצמן 14 תל אביב. מרפאה: 057-2121349 www.yuvalyaron.dpages.co.il www.facebook.com/Prof.Yuval.Yaron

07/08/2012 | 11:52 | מאת: מורן

ראשית- תודה על תשובתך. אני מבינה שהתוצאות תקינות עפ"י הסטנדרטים שהוגדרו. חשוב לי לדעת אם ניתן לקשור את התוצאות הפחות טובות של התבחין המשולש לנושא ההמטומה והיפרדות הקרומים שציינתי. תודה שוב.

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי