בקשה לוועדה עליונה להפסקת הריון

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

07/02/2008 | 11:41 | מאת: אורלי

הריון תאומים שבוע 33+3, האם הוועדה העליונה אצלכם תאשר הפחתה סלקטיבית במקרה בו באולטרסאונד מדובר על הרחבה חד צדדית של חדר מח לטרלי ימני עד 11-12 מ"מ ואילו ה MRI מודד חדר בגודל של 15 מ"מ (עם פרוגרסיביות קלה בין בדיקות ה MRI לאורך ההריון מ 12-13 מ"מ ל 15). MRI באיכילוב אצל ד"ר בן סירה העלה התפתחות רקמת מח תקינה ולא נמצאו ממצאים נוספים. מעקב אולטרסאונד בחודש וחצי האחרונים, בחתכים שונים נותן תמונה של עד 10 מ"מ (בשבוע 25 נמדד 10.5 הכי גבוה). מהם אחוזי הסיכון לפיגור שכלי ובעיות התפתחויות במקרה זה? בתודה מראש על תשובתך, על אף מרכבותה אורלי

שלום רב, אכן שאלה מורכבת. אינני יכול לומר האם הוועדה העליונה תאשר הפחתה סלקטיבית במקרה זה. זה תלוי בין השאר - גם בחוות הדעת הנוירולוגית או הגנטית שקיבלת - אם קיבלת. שם גם אמורים למסור לך את אחוזי הסיכון לפיגור שכלי ובעיות התפתחויות פרופ' ירון

07/02/2008 | 12:45 | מאת: אורלי

תודה על התייחסותך המהירה. במידה והייעוץ המשותף של נוירולוגית וגניקולוג מדבר על מעל 15% סיכון לבעיות התפתחותיות, האם יש מקום לפנות לוועדה? האם הוועדה תאשר? שאלה נוספת: האם מסתמכים בעיקר על מדידת חדרי המח באולטרסאונד או ב MRI לצורך קביעת פרוגנוזה?

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי