תוצאות בדיקת שקיפות עורפית

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

30/01/2008 | 18:33 | מאת: מאיה ק.

בת 34 וכעת בשבוע 13+5. בבדיקת שקיפות עורפית+בדיקות דם נילוות בשבוע 12+2: 55 מ"מ CRL 1.40 מ"מ NT שקיפות עורפית (NT) כפולות חציון 0.96 PAPP-A כפולות חציון 0.35 FREE BETA HCG כפולות חציון 0.45 סיכון לפי גיל בלבד 1:384 סיכון לפי גיל ותוצאות 3 הבדיקות 1:3085 בסיכון משוקלל זה אין המלצה לביצוע בדיקת מי שפיר. האם תוצאות תקינות?? והאם אכן אין צורך בביצוע בדיקת מי שפיר??

אכן התוצאות שלך בגדר הנורמה אך ההחלטה על מי שפיר צריכה להתקבל בייעוץ גנטי אחרי חלבון עוברי וסקירת מערכות

23/09/2008 | 22:56 | מאת: אושרת

אני בת 32 +2. אני בשבוע 12+5 בבדיקת שקיפות עורפית נמצא סיכון של 1:36. מה זה אומר? האם זה סיכון גבוה? הרופא המליץ על דיקור מי שפיר. עדיין לא עשיתי את בדיקות הדם. האם בדיקות הדם יותר מהימנות מהאולטרסאונד? אם הבדיקות טובות מה עליי לעשות? האם עליי לשקול דיקור מי שפיר? ענו לי במהרה בבקשה. תודה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי