תמונה באולטרסאונד דומה לתסמונת דאון

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

12/05/2024 | 10:17 | מאת: Manar

שלום רב דר בת 28 השאלה שלי אולי קצת מוגזמת ,בתמונה האחרונה של העוברית בשבוע 27 נראית דומה מאוד לתסמונת דאון אני לא יושנת ומאז יש לי דפיקות לב מהירות וגלי חום .בדיקת שקיפות לפי בדיקה וגיל נצפה עצם אף 1:6450 סקר שליש ראשון לפי בדיקה וגיל1:44000 סקר שליל שני (חלבון עוברי) בדיקה וגיל1:100000 אחרי התמונה שראיתי עשיתי nipt ויצא low risk )תקין) ה hc תמיד היה קטן בשבוע ההריון עד עכשיו הכל תקין האם nipt יכול לתת תשובה לא נכונה אני מאוד מפחדת ולא מצליחה להכין את עצמי ללידה

שלום כל הבדיקות שבוצעו הן בדיקות סקר. כולל ה NIPT - שבודק DNA שמקורו בשליה ולא העובר עצמו. אז תאורטית יתכן תסמונת דאון. פשוט בסבירות מאוד מאוד מאוד קטנה. אם הנושאלא נותן לך מרגוע- לעיתים הדרך היחידה להתקדם היא באמצעות דיקור מישפיר ובדיקה ישירה של העובר. תוך סיכון קטן להפלה או לידה מוקדמת (כתלות בשבוע ההריון). מאחלת בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי