שאלה לגבי בדיקת NIPT

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

25/03/2024 | 20:27 | מאת: אפרת

שלום, אני בשבוע 11+1 מטיפול IVF מתלבטת האם לבצע בדיקת NIPT על מנת להחליט אם לבצע בדיקת מי שפיר או סיסי שיליה. אם יעלה משהו בבדיקה אז אשקול לעשות בדיקת סיסי שיליה. השאלה כמה הבדיקה הזו באמת מדויקת והאם כדאי להסתמך עליה בהחלטה שאני צריכה לקבל? או להחליט על סמך בדיקת שקיפות עורפית עם סקר ביוכימי? תודה

בדיקת nipt הינה בדיקת סקר. טובה מאוד אבל סקר. היאיותר מדויקת מסקר שליש ראשון (שקיפות + בדיקה ביוכימית) אבל לא מחליפה את המי שפיר או הסיסי שליה. אם רוצים - כדאי לעשות את הבדיקה עכשיו, כדי שהתשובה תגיע לפני שב 13, כדי שהחלון סיסים לא יסגר. ותמיד אפשר לעשות גם מי שפיר אם צריך יהיה..

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי