בירור גנטי בטיפולי פוריות

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

17/03/2024 | 22:30 | מאת: אנאבלה

שלום אני בת 34 בריאה בדר״כ סובלת מאנדו ושחלות פוליציסטיות אין לי פיגור שכלי במשפחה מלבד אח קטן של אמא מתוך 6 אחים שיצא מפגר וכל השאר בריאים עברתי בדיקות גנטיות לכניסה להריון יצאו תקינות כרגע הכרתי בן זוג שמסתבר שאצלו במשפחה הם 4 אחים מתוכם רק 2 אחים יצאו עם פיגור כולל האמא שלו נשלחתי לייעוץ גנטי יחד איתו האם יש משהו למנוע מהפיגור שכלי לעבור בגנטיקה בטיפולי הפוריות שאני עושה לעובר העתידי שלי והאם יש משהו למנוע? אני מציינת שאני חושבת שגם הבן זוג שלי אני חושדת שסובל מפיגור מסוים אולי גבולי או קל כי השתחרר מהצבא עם פרופיל 21 ובילדות היה לו בעיות קשב וריכוז מה עליי לעשות ? מצד אחד אני לחוצה כבר על להקים משפחה אבל אני לא רוצה תרומת זרע

שלום. אכן מצב מורכב. מציעה להגיע ליעוץ גנטי יחד עם בן הזוג עצמו. יש בדיקות שניתן לבצע שעשויות לשפוך אור על המצבים שסיפרת עליהם. לא בטוח שימצא אבחון להכל, אבל יש דרכים לצמצם סיכונים. בהצלחה.

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי