אוטיזם במשפחה וייעוץ גנטי

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

14/03/2024 | 16:53 | מאת: מיקי

שלום, בבדיקות גנטיות שביצעתי סיפרתי שבן דודי מאובחן באוטיזם. האחות אמרה שאני יכולה ללכת לייעוץ גנטי בשל כך. למיטב ידיעתי, אוטיזם היא לא אבחנה שניתן לגלות בשלבי ההריון, ולכן לא ברור לי האם יש משהו שמומלץ שאעשה בשלב זה. אציין שאני בשבוע 14 להריון

שלום היום אנחנו מבינים כי קיים רקע גנטי לאוטיזם. עד כ30% מהמצבים ניתן לאבחן גנטית. זה כמובן משאיר כ70%ללא הסבר בינתיים. רוב המקרים הם לא כאלה מורשים שישפיעו על המשפחה המורחבת. האם יש מצבים שכן. הכי יעיל זה שבן הדוד עצמו יבדק. אבל אולי שווה לגשת לשמוע את ההסברים פנים אל פנים גם אם אין שתפ שלו. בהצלחה.

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי