hcg גבוה 8.32, מה זה אומר?

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

06/03/2024 | 19:23 | מאת: מיכל

בת 31, שבוע 15 להריון ראשון. בבדיקת סקר שליש ראשון נמצאו : PAPP-A : MOM 0.39 Free bhcg : MOM 8.32 NT : mm 1.72 הרופא שלח לי הפניה לדיקור מי שפיר ללא הסברים, אשמח לדעת מה אומרת הבדיקה ומה ניתן לעשות בנידון מעבר לבדיקת מי השפיר בשל הסיכון. תודה רבה

שלום ההמלצה היא להתקדם לבצע סקר שליש שני. ל BHC בשליש ראשון, גם אם מוגבר - אין המלצות מיוחדות הכוללות דיקור - אלא אם את הגיל , הסיכון המשוקלל יוצא 1:200 או חמור יותר, או חלילה יש הפרעות או בעיות אחרות בעובר. מציעה להשלים סקירה, לבצע סקר שליש שני ולהגיע עם כל התשובות ליעוץ גנטי. יש חשיבות רבה בהשלמת סקר שליש שני לפני ביצוע דיקור מי שפיר (גם אם את בטוחה שאת רוצה לעשות דיקור) - כי אחרי דיקור לא ניתן לקחת בדיקת סקר שליש שני

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי