שאלת המשך לגבי ברור גנטי

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

18/02/2024 | 20:16 | מאת: דניאלה

שלום שאלתי קודם לגבי בדיקת כימריזם לאדם בוגר- האם הטרוכרומיה מרכזית ( בשתי העינים), אלרגיה מסכנת חיים ומחלות אוטואימוניות אחרות יכולות להוות אינדיקציה לבדיקה שכזו...? ואם כן באיזה אופן ממצא שכזה יכול לסייע מלבד לתת הסבר לתופעות ( אני מניחה שאם יש די אן מקביל ומתחרה- הוא עלול ליצור דחיה נוסח 'תקיפת' מערכת החיסון. כך גם לגבי הטרוכרומיה שמתבטאת בשני גוונים אולי משני דנא נפרדים. אבל זו רק השערה מתוך חיפוש ואין לי שום מושג אמיתי בנידון...)...?

הייתי מתחילה מברור גנטי סטנדרטי לפני כימריזם. כדאי להתייעץ עם גנטיקאי. לחלק מההפרעות האימוניות בהחלט יתכן רקע כזה. ולעיתים גם להטרוכרומיה. לא מכירה ביטויים כאלה בכימריזם, מנגד זה לא מצב שכיח

02/03/2024 | 15:37 | מאת: דניאלה

תודה על התשובה, השאלה במה בירור גנטי יוכל להועיל למצב רפואי נתון שלא ניתן כנראה לשינוי ואולי המידע עצמו עלול להוסיף דאגות מיותרות. האם מנסיונך ברור כזה עשוי להועיל באיזשהי צורה?

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי