בדיקות גנטיות ספציפיות

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

03/02/2024 | 13:33 | מאת: דניאלה

שלום, היכן, האם וכיצד מתבצע הליך לבדיקה גנטית של הסתברות לכימריזם באדם בוגר...? אני מבינה שמדובר בבדיקה שלוקחת חומר גנטי מכמה מקומות בגוף, מאילו מקומות? והאם בדיקה כסו כלולה בסל הבריאות?

שלום לא מדובר בבדיקה סטנדרטית, אלא ככזו המבוצעת רק אם וכאשר מתעודד חשד קליני. ואז בהתאם אכן דוגמים מספר רקמות. אם יש סיבה לחשוב שזה אכן המצב של פרט מסוים, הדרך להתקדם היא באמצעות יעוץ גנטי פרטני. ואז גם יוחלט מה אופן הברור המתאים ביותר.

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי