הקשר בין היפותירואידיזם אצל האם לאוטיזם אצל הילד

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

28/01/2024 | 17:34 | מאת: מאיה

שלום רב, יש לי 2 ילדים מ IVF (עקב בעיית זרע אצל בעלי) ושניהם על הרצף האוטיסטי. בבדיקות גנטיות לא נמצא דבר, אני יודעת שעדיין לא מצאו סיבה לאוטיזם ברוב המקרים, אבל קראתי שתת פעילות של בלוטת התריס אצל האם בהריון עלולה לגרום לאוטיזם. יש לי שאלה מעניינת: האם הבעייתיות של היפותירואידיזם אצל האישה ההרה היא בזמן הפריית העובר דווקא או בתהליך ההריון עצמו? אסביר למה אני שואלת: שני הילדים היו עוברים מוקפאים מאותה שאיבת ביציות, כשבתקופת שאיבת הביציות וכן בהריון של הילד הראשון היה לי תת פעילות קלה, ואילו בהריון השני כבר הייתי מאוזנת (אבל כאמור העובר היה עובר מוקפא מאותה שאיבה) אסביר מה היה עם ה TSH לאורך השנים: כשלושה חודשים לפני ההריון של הילד הראשון היה לי בבדיקות דם TSH של 6.08. כלומר תת פעילות קלה. אף רופא לא אמר לי על זה כלום, אני לא הבנתי אז מה המשמעות, ונכנסתי כך להריון ללא טיפול תרופתי עבור הבלוטה. כשנה לאחר הלידה הערך של ה TSH היה 6.82 , כלומר כמעט אותו דבר כמו לפני ההריון (בין 2 בדיקות אלו, כלומר מלפני ההריון עד שנה אחרי הלידה לא נעשו בדיקות נוספות של ה TSH ) לאחר שנה נוספת היה TSH של 25, ואז התחלתי לקחת אלטרוקסין והתאזנתי ולאחר חצי שנה נכנסתי להריון עם הילד השני (שהיה כאמור עובר מוקפא מאותה שאיבה) כשאני כבר עם ערכי TSH תקינים. אבל גם הוא עם אוטיזם. חשוב לי לדעת, כפי ששאלתי בתחילה -  האם הבעייתיות של היפותירואידיזם אצל האישה ההרה היא בזמן הפריית העובר דווקא או בתהליך ההריון עצמו. כי יש לי עדיין עוברים מוקפאים מאותה שאיבה, ואני תוהה, אם יש בעיה להשתמש בהם, למרות שכעת אני מאוזנת מבחינת הבלוטה, לאור הסיפור עם תת הפעילות של בלוטת התריס בזמן שאיבת הביציות. תודה מראש וסליחה על האורך...

שלום. אני פחות מכירה את הקשר בין פעילות בלוטת התריס והספקטרום האוטיסטי. ידוע שכשהאם לא מאוזנת זה אכן יכול להשפיע על התפתחות המח של העובר, אבל כאמור לאו דווקא למיטב ידיעתי לכיון אוטיזם. מציעה להתייעץ עם גנטיקאי ילדים הבקיא בנושא אוטיזם וכן עם רופא הפריון שלך. בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי