מתי כדי לדגום ולהחזיר עובר

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

06/12/2023 | 13:28 | מאת: רחל

שלום דר' אני בת 32 עוברת תהליך של פי ג'י די . אנחנו רוצים להחזיר עובר טרי . בעקבות 7 החזרות של עוברים טובים קפואים יום 5 שלא נקלטו מלבד 2 החזרות בהם היה שק הריון ריק והריון כימי . ברקע יש גם 4 הריונות ספונטניים, מתוכם יש לי ילדה בריאה שנבדקה בסיסי שליה ויצאה בריאה. כל שאר ההריונות הסתיימו בהפלה בגלל הגן הלא תקין שלנו . כל הבדיקות תקינות , צילום רחם ,פרופיל , היסטרוסקופיה. עכשיו אנחנו רוצים להחזיר עובר טרי ויש לנו 2 אפשרויות 1. לדגום את העובר יום 3 ולגדל עד יום 5 ולהחזיר . 2 . לדגום ביום 5 ולהחזיר ביום 6 . מה לדעתך יותר כדאי ? בהנחה שמחזירים עובר טרי . לזוג שאין לו בעיות פוריות . (לי מרגיש יותר נכון לדגום ביום 3 לגדל עד יום 5 ולהחזיר ) מה דעתך ? תודה

לאור מורכבות המקרה - לא מתאים לבצע יעוץ כזה אונליין ללא הכרות אישית עם המקרה. זה ככ תלוי באיכות העוברים, בהתפתחות שלהם, באיכות הביציות, הישרדות של הקפאה והפשרה. ביכולות של המעבדה. הייתי מנהלת שיחה כזו יחד עם צוות האמבריולוגים וגניקולוג מטפל. בהצלחה

21/12/2023 | 10:01 | מאת: רחל

עוברים באיכות כול כך טובה יום 5 , והם לא נקלטים. אבל בהריון ספונטני הכל נקלט . אז מה הולך כאן ? . אני כבר מרגישה שהדגימה מחלישה את העובר.

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי