המשך לשאלה קודמת לגבי מי שפיר …

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

27/11/2023 | 06:18 | מאת: יעל

שלום ד״ר בהמשך לשאלה קודמת לגבי מי שפיר בגיל 38 (בהינתן שקיפות וסקירה מוקדמת תקינות, NIPT תקין, ללא היסטוריה משפחתית), כתבת לי שתוספת הגילוי של הצ׳יפ הגנטי הוא כ-0.5 אחוז. האם זה אומר שלאור תוצאות הבדיקות האחרות הגיל כבר לא פקטור בשיקול האם לעשות או לא לעשות מי שפיר? או שלצעירות יותר, עם תוצאות תקינות דומות, הסיכוי לגלות בעיה במי שפיר הוא קטן מ-0.5 אחוז. תודה רבה,

הסיכוי להפרעה תת מיקרוסקופית שמתגלה בציפ (לא הפרעה של כרומוזום שלם כמו תסמונת דאון) זהה בגיל 22 , 32 ו 42. זה לא תלוי גיל. בניגוד לסיכון לתסמונת דאון או הפרעות שמערבות כרומוזום שלם, שכן עולה עם הגיל.

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי