בדיקות סקר שני - מאוד חוששת

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

13/11/2023 | 15:20 | מאת: אביבית

שלום רב, בת 50, הריון עם תרומת בייצית גיל 28. בדיקות אולטרא סאונד תקינות כולל סקירת מע' מוקדמת. בבדיקות סקר ראשון שני חלבון עוברי 2.40 MOM, וגונדוטרופין שלייתי 3.57 MOM. שאר הבדיקות ערכים נורמלים. הרופאה שלחה אותי לבצע אולטרא סאונד שלייתי מכוון. אני חוששת מאוד! מה זה אומר התוצאות החריגות? הרם זה חריג בטווח הנורמה או שזה מסוכן? האם אני יכולה להירגע?

לא ככ הבנתי מה התוצאות הא ם סקר שליש ראשון? שני?\ אם מדובר ב AFP מוגבר- אכן צריך סקירהמכוונת לעמוד שדרה ודופן בטן אם מדובר ב BHCG מוגבר בסקר שליש שני- לעיתים יש קשר לגדילת יתר ברם יתכן מאוד שהכל מוסברע ל ידי הפרעה שליתית מציעה להיות בקשר עם רופא.ה של הריון בסיכון - בכל מקרה יש המלצה לאור גילך בהצלחה!

20/11/2023 | 16:19 | מאת: אביבית

למה לא הבנת? רשמתי לך בכותרת השאלה שזה בדיקות סקר שני, כלומר זה סקר שני. 2. רשמתי לך שזה תרומת בייצית אז למה את רושמת לאור גילי לבדיקות סקר?

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי