בדיקות גנטיות בתרומה כפולה

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

13/10/2023 | 20:50 | מאת: מרים

שלום, אני לפני תרומת ביצית מתלבטת בין חברות. יש לי תורם זרע מחו"ל עם 285 גנים בשיטת הריצוף. לפי תוצאות הבדיקה שלו אינו נשא. אודה להתייעצות איך לבחור חברה מבחינת הבדיקות שמציעים: 1. עושים בדיקה גנטית לתורמת במעבדה בשבדיה של 500 גנים אך הצלבה רק ל 80 גנים בשיטת הריצוף ועושים צ'יפ גנטי לאשה. 2. אותה בדיקה שלעיל ללא צ'יפ גנטי לתורמת. 3. בדיקת סקר גנטי רגיל ל 500 גנים. אני מתלבטת האם צי'פ גנטי לתורמת לא מסבך את העניין והאם משמעותי מאחר ולתורם הזרע לא עושים בדיקה זאת. האם כדאי להוסיף בדיקת pgs כשהעוברים יגיעו ארצה? ממש מבלבל.

שלום מדובר בנושא מורכב ואין תשובה חד- משמעית. הכי טוה ללהגיע ליעוץ ספציפי עם כל הפרים ולשוחח על יתרונות וחסרותנות כל גישה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי