תוצאות בטא נמוכה בסקר ביוכימי

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

01/10/2023 | 18:59 | מאת: הריונית מאוד מודאגת

שלום, הריון ראשון, בת 30. אחרי הרבה טיפולי IVF. בתוצאות סקר שליש ראשון- PAPPA 0.8 MOM HCG 0.35 MOM שקיפות 1.15 MOM סיכון סטטיסטי לתסמונת דאון יצא נמוך, אך מאוד מאוד מודאגת מתוצאת ה-bHCG הנמוכה באופן חריג. קראתי מחקרים על כך שערך כזה מקושר לסיבוכי הריון ולבעיות גנטיות שיכולות להתגלות בצ'יפ (CNV). מתכננת לעשות מי שפיר בכל מקרה אבל אשמח להבין האם מדובר על אינדיקציה דחופה לסיסי שלייה (כבר בשבוע 13+2 כרגע אז מניחה שיהיה בעייתי), והאם יש דיווחים על ילדים בריאים שנולדו עם HCG כזה? כל מידע יעזור. תודה רבה!

אין אינדיקציה למי שפיר במצב כזה, ולא משפיע על סיכוי לשינויים המתגלים בציפ גנטי. זה לא תלוי גיל או הפרשת HCG. יתכן ויש השפעה מבחינת הריון בסיכון, סיכון לרעלת הריון וכו.

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי