חלבון עוברי pfa

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

01/10/2023 | 17:02 | מאת: שירה

שלום, בדיקת חלבון עוברי: גיל הריון לפי וסת אחרונה: 18+2 גיל הריון לפי u.s 17+5 בדיקה מחושבת לפי גיל הריון לפי וסת אחרונה(18+2) תוצאות: (AFP (1.81 (HCG (2.54 (Estrio ( 0.62 על פניו תוצאות תקינות. אך אני חוששת מכיון שגיל ההריון לפי וסת אחרונה לא ממש מדויק, לא זכרתי בדיוק. מבינה שיש לזה משמעות על התוצאות. האם ניתן לדעת מה היו תוצאות הבדיקה אם הייתה נעשית לפי גיל u.s? לפחות לגבי ה PFA(יש איזו נוסחה?) האם ניתן לפחות לדעת את המגמה? כלומר האם התוצאות היו דווקא יותר גבוהות או יותר נמוכות? תודה

מדובר בבדיקות סקר בלבד לתסמונת דאון. שינוי של כמה ימים לכאן או לכאן בוסת אחרונה לא משנה הרבה את התוצאות. בכל מקרה של ספק, או רצון לקבל יותר מידע, ממליצה על יעוץ גנטי פרטני עם כל מסמכי ההריון. תשובה ודארית לגבי העובר היא רק במי שפיר בדיקת סקר טובה נוספת היא בדיקת ה NIPT- מדם האם בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי