מה הסיכוי אוטיזם.......

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

30/09/2023 | 23:14 | מאת: דני

שלום לזוגתי יש 5 אחים והקטן בין האחים עם אוטיזם, האם זה מגביר את הסיכוי שלי ולזוגתי יוולד ילד עם אוטיזם? ובכמה מגביר? האם ברמה שצריך לחשוש ולרוץ ולהתחיל לחקור ולעשות בדיקות וכו' (בדיקות לשנינו וגם לילד הקטן )מאיפה זה נובע האוטיזם? או שמדובר על סיכון זניח מאוד ואולי כדאי להתעלם מזה?

שלום לעיתים לחלק מהמקרים של אוטיזם יש רקע גנטי. זה מאוד אישי ופרטני עפי כל מקרה. מציעה להגיע ליעוץ גנטי ספציפי עם כל המסמכים של ההיסטוריה המשפחתית. ואידיאלית- להביא את הפרט שמאובחן עם מצב זה להערכת גנטיקאי על מנת לנסות לקבועהאם יש רקע גנטי למצבו

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי