סקירה מוקדמת עם ממצאים

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

10/06/2023 | 10:05 | מאת: רינה

אשמח בבקשה לעזרתך פרופ, כמה אני צריכה להיות מודאגת מהתוצאה של הניפט שעשיתי שאני מחכה לה? מניסיונך מה ראית במטופלות שלך? בשבוע 15+3 לאחר סקירה מוקדמת. בסקירה התגלה עובר תואם לגיל , "ציסטות צוואריות דו צדדיות, ורושם של VSD מוסקולרי היתה שקיפות 0.8 ממ ועם הבדיקת דם סיכוי 1:10000), אין אחים או משפחה עם תסמונות . קבעתי גם אקו לב. תודה רבה!!!

שלום ממצא בודד של ציסטה צווארית הוא ממצא שכיח בהריון שמעלה במעט את הסיכון לתסמונת דאון מעבר לסיכון הרקע של הגיל. לא כתבת מה גילך.. לגבי VSD- אם אכן קיים בעובר, יש המלצה ליעוץ גנטי ודיקור מיש פיר כדי להשלים בדדיקת ציפ גנטי מלא (שזה מעבר ל NIPT) בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי