בדיקות סקר שליש ראשון

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

07/05/2023 | 11:31 | מאת: דנה

שלום, אני בת 35, בהריון שלישי ביצעתי בדיקת שקיפות עורפית תוצאות: CRL- 57.1 NT- 2.1 ובדיקןת סקר שליש ראשון תוצאות: PAPP-A MoM- 0.77 BHCG MoM- 1.43 לפי מה שהבנתי מהרופא התוצאות של השקיפות והבדיקת דם סקר שליש ראשון עןמדות בטווח התקין. אם זאת במכתב על הבדיקות שקיבלתי רשום שהיחס לתסמונת דאון לפי הגיל הוא 1:310 היחס לפי השקיפות: 1:328 והיחס לפי הבדיקת סקר+שקיפות +גיל : 1:37 לא ברור לי אם הבדיקןת דם בערכים תקינים למה זה העלה את הסיכוי לעובר עם תסמונת דאון? האם היחס שנכתב במכתב 1:37 הוא נכון? תודה ויום טוב.

שלום בדיקת סקר שליש ראשון הינה בדיקה סטטיסטית, עם אלגוריטם שמותאם למידע שהתקבל במעבדה לאורך השנים. בודקים סיכון עפי התוצאות המשוקללות להפרעה כמו תסמונת דאון בעובר. מתוך כלל הנשים בשבוע הריון הזה בגיל שלך, עם טווח ערכים דומה, מה סטטיסטית הסיכון. אני לא יכולה לעשות את החישוב מחדש, כי זה דורש את מאגר הנתונים של המעבדה. ניתן לבצע בדיקת NIPT שהיא בדיקה הרבה יותר מדויקת לתסמונת דאון (והפרעות אחרות) מאשר סקר שליש ראשון. גם היא סטטיסטית בסופו של דבר, אבל רמת הדיוק גבועה יותר. הבדיקההאבחנתית היא החודרנית (סיסי שליה אומי שפיר) בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי