בדיקת אקסום ואוטויזם

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

24/04/2023 | 10:02 | מאת: שאלה

שלום, לפני הריון מתרומת ביצית. האם כדאי/מומלץ לעשות לבן הזוג בדיקת אקסום? מטריד אותי במיוחד נשאות למצבים על הרצף האוטיסטי מצד בן הזוג.

שלום. אכן יש דיווחים על גיל אב מבוגר כאחד מגורמי הסיכון לאוטיזם. ברם מדובר בשינויים שמתרחשים לראשונה בזרע, ולכן לא יעלו בדכ בבדיקת אקסום של בן הזוג. יש השוקלים ביצוע אקסום לעובר, ברם בהעדר ממצאים חריגים באולטראסאונד, גם נושא זה נמצא במחלוקת, ונכון להיום לפחות, אין המלצה לבצע בדיקה זו עי איגוד הגנטיקאים בישראל. מה שכן- הייתי מתעקשת מאוד על בדיקות סקר נרחות של התורמת כולל מחלות שבתאחיזה ל X, טרם החזרת כל עובר

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי