בהמשך לתשובה מטה

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

21/03/2023 | 10:26 | מאת: מיכל

תודה דר על המענה, רשמת שכיום ניתן לאתר כ 20-30 אחוז ממקרי האוטיזם בהריון . האם ניתן לאתר זאת באמצעות ציפ גנטי במי שפיר? או שצריך להרחיב לבדיקת אקסום? כמה אחוזים מהמקרים מאתרת כל בדיקה? תודה

אדייק: לילדים על הספקטרום האוטיסטי, ניתן למצוא הסבר גנטי בכ 20-30% מהמקרים. ככל שמצב הילד.ה יותר חמור אומורכב עולה הסיכוי לאתר גורם. הבדיקות נעשות באמצעות ציפ גנטי, בדיקת גנטי בודדים, בדיקת אקסום בטכניקות שונות. בדיקת מי שפיר לא יכולה לשלול אוטיזם, כי לא כל הסיבות לספקטרום מוכרות וידועות. אם יש במשפחה פרט על הספקטרום כדאי שהוא/היא יגיעו לבדיקה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי