ממצאים בסקירה מכוונת

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

13/02/2023 | 20:15 | מאת: שני

שלום, בסקירת מערכות מכוונת בשבוע 28+2 הודגמו: -מעי מעט אקוגני. -מערכת מאספת כפולה בכליה ימין. - מוקד אקוגני בחדר שמאל של הלב -קיבה מוגדלת לפי גולדשטיין 33.4 מ״מ אורך מעל 2 סטיות תקן, רוחב 14.8 מ״מ תקין, AP היה 21 מ״מ מעל 2 סטיות תקן. מה המשמעות של הממצאים בקיבה ומעי? צ׳יפ גנטי תקין, בדיקת אקסום טריו תקינה, אקו לב תקין. תודה רבה על המענה

שלום. אם בוצע ברור נרחב כמתואר- כדאי לשוב ליעוץ הגנטי עם הממצאים . מעי יכול להיות אקוגני גם על רקע דם שהעובר בלע. מערכת מאספת כפולה לא נחשבת מום. כנל מוקד אקוגני. לגבי הקיבה המוגדלת- כאמור כדאי לשוב ליעוץ גנטי ולדיון האם הנושא נבדק בבדיקת האקסום. בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי