רטינובלסטומה בעבר/בדיקה גנטית

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

12/02/2023 | 20:49 | מאת: יהודית

הי...אני סבתא לנכד מקסים בן 6. בני(אבא שלו)חלה בגיל 5 ברטינובלסטומה ונותר עם עין אחת בריאה מאז ועד היום ברוך השם בריא לפני שנכדי נולד הוריו הלכו לפרופסור מוטי שוחט לבירור גנטי.כלתי עברה בדיקה גנטית בסיסי השיליה על מנת לוודא שהתינוק לא יוולד עם הגן הפגום (רטינובלסטומה)..ואכן הבדיקה חזרה תקינה חד משמעית. היום אחרי שהנכד עבר בדיקת סקר בכיתה א הוא הופנה לרופא עיניים כי התוצאות של חדות העין היו 4/6...4/8..ולכן אני מודאגת כי כל דבר כזה מעורר חרדה לאור עברו של האב..שאלתי היא:האם לאור העובדה שהנכד עבר בדיקה גנטית בהיותו עובר שחזרה תקינה לגן הפגום..אנחנו יכולים להיות שקטים ..וזה רק עניין למשקפיים? כמובן שנלך לבדיקה נוספת אבל הדאגה מדירה שינה מעיני..תודה

שלום. אם בדיקת סיסי השליה היתה תקינה - אז הנכד לא נמצא נשא לשינוי אצל אביו. מנגד- אם יש דאגה, מציעה שיגשו לרופא עיניים לבדיקה מקיפה. ובהחלט זה יכול להיות עניין של משקפיים בלבד :)

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי