בדיקת דם חלבון עוברי

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

19/01/2023 | 18:39 | מאת: לילי

שלום. קיבלתי תוצאות של בדיקת דם חלבון עוברי . הכל הערכים תקינים , רק הafp מעט גבוהה : 2.19 mom כשהנורמה הרשומה היא : 0-20 עד 1.99 יש לציין שכל שאר הבדיקות תקינות , שקיפות עורפית , סקירה מוקדמת . בסיכום רשום שיש לבצע אולטרסאונד מכוון (second level us) בנוסף יש לציין שזה הריון ivf , הוחזרו 2 עוברים ונקלט 1. בנוסף הרופא פוריות שינה לי את תאריך הווסת בשבוע מוקדם יותר . כלומר כשהיתי שבוע 6 הוא קבע שאני שבוע 7 עפ גודל העובר . ( מוסיפה במידה וזה עלול להשפיע על תוצאות בדיקה ) האם יש סיבה לדאגה ? האם זוהי חריגה קריטית ? מה עלי לעשות? תודה מראש!

שלום הערך שהתקבל הא אכן מעט מעל הנורמה. ההמלצה היא לבצע סקירה מכוונת לבטן ועמוד שדרה של העובר. באופן נדיר ערך כזה עלול להצביע על מום מבני בעובר (אם כי אז בדכ מדובר בערכים גבוהים משמעותית). רופא מטפל יכול לתת הפניה לכך. בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי