בדיקוץ גנטיות מורחבות

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

16/01/2023 | 11:53 | מאת: רעות

שלום דר׳ , אני מתלבטת אם יש צורך לעשות בדיקות גנטיות מורחבות בפרטי. אני מבינה שיש בדיקה שאפשר לעשות שנקראת ציפ גנטי (גם בתשלום) שיכולה לתת לי מידע מדויק על הגנים של העובר. אשמח לדעת האם הבדיקות המורחבות טרום הריון הכרחיות או שבדיקות גנטיות בקופת החולים+ציפ גנטי הן מספקות. תודה

שלום בדיקת סקר דנטי מורחב בודקת את ההורים בדכ טרום הרקיון או בהמלך הריון- לנשאות של מחלות שיכוללות לעבור לעובר ולגרום למחלות, גם אם ההורים עצמם בריאים. ציפ גנטי שמבוצע במי שפיר בודק שינויים גדולים יותר בדכ, שמערבים כמה גניםם או מקטעי כרומוזומים, ולא כלולים בבדיקת הסקר הגנטי. הבדיקות משלימות אחת את השניה ואף אחת מהן לא מחליפה את השניה בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי