שקיפות עורפית מעבה והפסקת היריון

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

08/12/2022 | 19:31 | מאת: מ

שלום, בת 35, שקיפות עורפית מעובה של 4.7 מ״מ בשבוע 12 להיריון. הופניתי ליעוץ גנטי וסיסי שלייה אך מתלבטת מאוד אם להפסיק את ההיריון עוד לפני כן. אני מודעת לכך שזו בדיקת סקר אך רוצה לשאול האם תוצאות אלה בלבד מצדיקות הפסקת היריון בשל סיכוי יתר למומים בעובר. תודה

שקיפות 4.7 היא אכן חריגה מאוד ומדאיגה. יכולה להגרם מוירוס ותחלואה בהריון, בעיות כמו תסמונת דאון והפרעות כרומוזומיות אחרות, מומים בעובר שטרם נצפו (כמו מום לבבי) ובעיות גנטיות אחרות. יתכנו גם ילדים בריאים, זה מצריך ברור ארוך ומורכב. אפשר להתחיל בסיסי שליה עם ציפ גנטי ולהתקדם משם. או להליט לבצע הפסקת הריון - אבל לבדוק את החומר שמתקבל בעת הפסקת הריון. כך או כך ממליצה בחום על יעוץ גנטי מסודר כדי להבין מה האופציות, גם בהריון הנוכחי וגם בהמשך בעתיד

12/12/2022 | 13:05 | מאת: מ

תודה רבה על תשובתך, האם במידה וצ׳יפ ואקסום תקינים ויתר הבדיקות המומלצות בהמשך גם כן תקינות, ניתן להיות סמוכים כי התינוק יהיה בריא?

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי