קיבה מוגדלת בסקירת מערכות

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

08/12/2022 | 16:58 | מאת: שני

בסקירת מערכות בשבוע 19 נצפתה קיבה מוגדלת לפי כסיף במימד האורך מעל אחוזון 99. 23.1*11.3* 12.4 מ״מ. הפנו ליעוץ גנטי למרות שביצעתי מי שפיר ואני ממתינה לתוצאות, ביצעתי בדיקת פיש ל5 כרומוזומים שיצאה תקינה. מה יכולה להיות המשמעות של קיבה מוגדלת? מציינת כי בנוסף ישנו מוקד אקוגני בלב בחדר שמאל שנצפה בשבוע 16.

שלום. כדאי לחזור על הסקירה ולראות אם הקיבה נשארת מוגדלת או לא. יש כל מיני סיבות לקיבה מוגדלת- החל בווריאציה אנטומית תקינה, ועד חסימות, בעיות בריקון קיבה וכו. כדאי לגשת ליעוץ גנטי מסודר בנושא. בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי