עיכוב התפתחותי בקרובי משפחה

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

04/12/2022 | 22:14 | מאת: ורד

היי ד"ר, אני מתכננת הריון. לבן הזוג יש 2 אחים עם תסמונת של עיכוב התפתחותי (ההתנהגות לא מותאמת חברתית, חוסר יכולת להשתלב בעבודה בגיל מבוגר ומנת משכל נמוכה) בגיל מבוגר האם זה גנטי? ויכול לעבור גם לילדים שיהיו לנו? אציין כי יש לו 2 דודים נוספים שגם הם לוקים בעיכוב התפתחותי. איך נקראת הבדיקה הגנטית שיש לבצע, לצורך בדיקת נשאות של הגן הנ"ל? תודה מראש!

שלום אכןאם יש 2 אחים עם בעיה הנראית דומה ועוד קרובי משפחה נוספים - בהחלט יתכן רקע גנטי לכך. מומלץ שהפרטים עם ההפרעה יגשו ליעוץ וברור גנטי. בהתאם לממצאים אצלם ימליצו על בדיקה עבורם. סבסיר להניח שיתחילו מציפ גנטי, ובהתאם לממצאים ישקלו בדיקות נוספות

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי