ציסטות ובצקת 4.5 ממ בעורף עובר בשבוע 15 ועוד 3 ימים

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

01/11/2022 | 21:43 | מאת: אלה

פרופסור שלום רב לאחר ivf ראשון נקלטתי. שקיפות עורפית תקינה לחלוטין, עובי הנוזל 1.7 ממ (נבדקתי בשבוע 13 ו 5 ימים) ובשילוב עם בדיקות הדם סיכוי של 1:10000 לתסמונת דאון. בסקירה ראשונה בשבוע 15 ו 3 ימים הכל היה תקין מלבד ציסטות בעורף ובצקת עורפית ברוחב 4.5 ממ. הרופא אמר שזה כנראה יספג אך שלח אותנו לסדרת בדיקות נוספת. מה דעתך בנושא? אנו מודאגים מאוד. תודה

שלום לא ציינת את גילך ציסטות בעורף מעלות מעט את הסיכון שמדובר בתסמונת דאון. קפל עורף 4.5 הינו בטווח התקין לשבוע ההריון. ממליצה לעשות בדיקת NIPT כעת, שתתן תמונה מדויקת יותר על הסיכון לתסמונת דאון 0ומספר הפרעות אחרות), עוד טרם החלבון העוברי

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי