חוסר בכרומוזום 1- 1q21.1 סינדרום

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

29/10/2022 | 06:32 | מאת: שי

היי, אני בשבוע 24 ובבדיקת מי שפיר התגלה חוסר של 1.7 מגה בסיסים בזרוע הארוכה של כרומוזום 1 באיזור ה: 1q21.1 recurrent region (BP3-BP4, distal) כאשר רשום שהמשמעות של חסר זה הוא פתוגני. כרגע לקחו בדיקת דם צ'יפ גנטי משנינו כדי לראות אם זה נמצא אצל אחד מאיתנו או שהחסר הוא רק אצל העובר + מחכה לאקו לב עוברי. כל בדיקות הסקר שקיפות עורפית + חלבון עוברי שליש ראשון ושני+ סקירה מוקדמת + סקירה מאוחרת + סקירה מכוונת יצאו תקינות לחלוטין מבחינה אנטומית ואין שום ממצא חריג או מחשיד. אנחנו מנסים להבין מספר דברים: 1. האם החוסרים הם משמעותיים וקריטיים באיזור זה? 2. איזה גנים יש באיזור הזה? 3. האם 1.7 מגה זה קריטי? כי ראיתי שהממוצע זה 1.35 מגה בסיסים אז השאלה כמה הפער הזה משמעותי ומשפיע? 4. מה השכיחות של חסר זה? 5. מה הסיכוי / סיכון להתבטאות החסר אצל העובר? 6. אם זה נמצא אצל אחד מאיתנו, האם זה משנה את הסיכון להתבטאות החסר ואם כן אז בכמה זה יכול לשפר? 7. האם עצם זה שכל בדיקות הסקר יצאו תקינות מבחינה אנטומית, מעיד ומשפיע על הסיכוי להתבטאות החסר אצל העובר או שאין קשר?

שלום אתם שואלים הרבה שאלות טובות לצערי האינטרנט אינו המקום לתת עליהם מענה. זה מאוד לא מקצועי לענות מבלי לראות את התשובה המלאה (שבה יש מראה מקום - מעין נ.צ. של אזור החסר), לעבור על ממצאי ההריון ועל ההיסטוריה המשפחתית. לכן אינני יכולה לענות אם מדובר באזור קריטי או לא, איזה גנים יש שם ומה משמעותו. לעיתים חסרים מתרחשים לראשונה בעובר ולעיתים הם מורשים. ב2 המקרים הם עשויים להיות בעלי משמעות, גם אם הורש מהורה בריא. מומלץ לגשת ליעוץ גנטי בהקדם במקום בו בוצע הדיקור

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי