יעוץ גנטי לגבר brca1,2

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

27/05/2022 | 18:14 | מאת: יעוץ גנטי

אני נשלחתי לבדיקה לנשאות nrca1,2, במסגרת אבחון סרטן ערמונית, ראיתי שזה בד"כ רק לנשים, אבל גם לגבר בהקשר לערמונית. האם ניתן לגשת ישירות לבצע את הבדיקה במסגרת בדיקת סקר בכללית, או שצריך יעוץ גנטי לפני. מה מוסיף היעוץ הגנטי לגבר? יש מעל 100 וריאנטים כולם נבדקים בסקר או שביעוץ גנטי קובעים מה לבדוק. האם אחרי שמוצאים נשאות זו, יש מה לעשות למאובחן בחשד לסרטן ערמונית? או שזה רק מעקב? נותנים טיפול מניעתי או רק שכבר המחלה פורצת? ד.א ראיתי שיש בדיקה ךנשאות זו גם ברוק, של חברתmy heriatge,שבודקת dna, זה נותן אותה תוצאה כמו בדיקת דם? תודה

שלום ההמלצה ליעוץ גנטי טרם הבדיקה היא כדי להבין את עץ המשפחה. מקרים נוספים קיימים הערכה של הממאירות הספציפית אצלך וריבה בדיקה מתאימה (איזה גן איזה מוטציות ריצוף או פאנל האם להוסיף גנים אחרים) וכדי ש כשתתקבל תשובה היא תמסר בקונטקסט האישי שלך ממליצה לעשות בדיקות כאלה במסגרת זו ולא בבדיקות כלליות ולא מותאמות אידית וללא ליווי דרך האינטרנט. בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי