בדיקת הורים ביולוגיים

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

01/05/2022 | 01:48 | מאת: עידן

אז אני בן למשפחה שאבא שלי עבר פסיכיאטרי ואמא שלי נורמטיבית בנוסף יש לי שלוש אחיות שהם גם כולם מאובחנות רשמית. כמו כן אני יצאתי הנורמטיבי היחידי מבן כל אחיותי הגדולות (40,30,34) היום אני בן 24 ויש תהייה שמעסיקה אותי קצת מה הסבירות שרק אני יצאתי "תקין" והאם אולי בתרחיש כול שהיא הזוי הייתה פה החלפה בלידה האם כדאי לעשות בדיקה פרטית של d.n.a שלי ושל הוריי?

שלום מבינה את התהיות, קשה לי לתת מענה על כך. יתכן בגנטיקה ביטוי משתנה של תכונות, ואף חדירות משתנה (=שלא כל מי שירש משהו יבטא אותו) ומכירים מקרים בהם צאצאים שונים מאוד מהוריהם/אחיהם בגללל הבדלים בדנא שירשו. מנגד- ניתן לבצע בדיקות כאלה. יש מעבדות בחול שנותנות שרות זה. בארץ לדעתי רק בצו של שופט בית משפט לעניני משפחה אם זה נעשה באופן רשמי. בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי