חלבון עוברי סקר 2 -עזרה

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

06/04/2022 | 23:26 | מאת: שי

שלום, בת 38. שבוע 18 ביצעתי סקר מספר 2 ומשהו בתשובות נראה לי קצת לא הגיוני אשמח לדעת אם חלילה אין טעות. לפי סיכון לגיל לתסמונת דאון היחס 1:180 בסקר הראשון היחס היה 1:4700 וכעת אחרי כל השקלול קפץ ל1:27000 הסתכלתי על בדיקות מהריון קודם שם היה סיכון של 1:10000 שירד בסקר השני ל-1:9700. וזה יחסית אותם טווחים.. האם קפיצה כזו של 4000 ל27000 היא הגיונית וקיימת או שאולי היו צריכים להוריד 0? איך אני יכולה לבדוק כזה דבר. לא עשיתי מי שפיר ואני ממש בלחץ עכשיו שאולי טעו במעבדה בתוצאה. אודה למענה תודה!

שלום קשה לענות מבלי לראות את כל הבדיקה כולה הבדיקה היא סקר, לא אבחנתית. לכן אם יש איזשהו ספק- אפשר לבצע בדיקת סקר טובה יותר (בדיקת NIPT) מי שפיר- יגלה הרבה יותר דברים מעבר לתסמונת דאון כמובן מוזמנת ליעוץ גנטי פנים אל פנים אם יש התלבטות בנושא- במכון הגנטי באיכילוב

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי