כלית פרסה- המשך בדיקות

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

24/03/2022 | 15:54 | מאת: רעות

בת 31, הריון שני, שבוע 19. הריון ולידה ראשונה תקינה. בסקירה מוקדמת הרופא מצא כלית פרסה לעוברית. לא ידוע במשפחה על מומים בכליות/ דרכי שתן. בייעוץ גנטי הומלץ לבצע דיקור מי שפיר. הומלץ על אקסום טריו מעבר לצ׳יפ גנטי. השאלה- כמה משמעותית בדיקת אקסום מעבר לצ׳יפ? מה ההסתברות לגלות תסמונות נוספות בהיעדר היסטוריה משפחתית?

שלום. כלית פרסה הינו ממצא שכיח יחסית. אבל אכן מצריך דיקור מי שפיר לשלול הפרעות נדירות. ניתן אם רוצים להתקדם גם לבדיקת אקסום - לבדוק דברים עוד יותר נדירים. בהנחה שמדובר בממצא מבודד ושאר הסקירה תקינה הסיכוי למצוא משהו נוסף אינו גדול (אבל קיים). בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי